Charleroi is een uitstekende stad in de vallei van de Maas, waar de Maas voldoet aan de Ourthe. Het is de gemeenschap van België en de vierde grootste stad van België. Het is de industriële stichting van Wallonië. Luik heeft de tweede grootste bevolking in Wallonië, na informatie over Charleroi.

Charleroi is een prachtige stad met een enorme verzameling musea, monolieten, parken, eetgelegenheden, religieuze plaatsen, prachtige inkooplocaties, indrukwekkende bioscopen, opera’s en bars. Luik is een van de grootste kerstmarkten in België. De primaire reizigersplekken zijn:

De kerk van Saint-James is een van de meest betoverende kerken van de stad. Het is geïntegreerd in het flamboyant-gotische ontwerp. De beelden zijn gegraveerd door vele populaire Luikse beeldhouwer Jean Delcour. Saint-Jacques heeft veel misericords uit de 14e eeuw.

• De checklist van musea in Luik begint als Museum voor Waalse Kunst en Religieuze Kunst, MAMAC (Galerij voor Moderne en Hedendaagse Kunst) en ook Museum voor Waalse Leven. Het Curtius Museum is een goed bewaard gebleven landgoed uit de 17e eeuw dat langs de rivier de Maas ligt.

• De persoon staat voor de 17e-eeuwse gemeentelijke overheid. Het was zo snel het icoon van rechtvaardigheid als nu het icoon van de stad.

• LiègeCathedral is gewijd aan Saint-Paul en omvat een schatkamer en het graf van Saint Lambert. Het is ook de kerk van St. Martin.

• Prins-bisschoppen van Luik is een 16e-eeuwse koninklijke residentie met opmerkelijke kunstwerken. Het is gebouwd waar zodra de St. Lambert’s Basiliek gebruik maakte van staan.

• Andere intrigerende uitzichten zijn het historische stadscentrum, de locatie Hors-Château, de locatie Outremeuse, de parken en ook boulevards langs de Maas, de Citadel, de 400 acties trap “Montagne de Bueren”, die leidt van Hors-Château naar het kasteel , Winkelcentrum ‘Mediaite’ gemaakt door RonArad Architects en ook de trein-terminal Luik-Guillemins gecreëerd door Santiago Calatrava.

Hoogstwaarschijnlijk om te winkelen, het is slechts een van de beste plekken om te winkelen. De stad staat vol met een winkelcentrum, waar ze marts kopen en ook straatwinkels, allemaal gevuld met trendy kleding, cadeauartikelen, archeologische elementen en nog veel meer. In Kersttijd wordt Luik verlicht met lichten.

Luik heeft het hele jaar door een energiek, revitaliserend en ook voorkomend nachtleven. Toch voegen Kerstmis nog meer sterren toe aan de stad. Luikse wegen zijn zo perfect verbeterd met lichten dat de avond onvergelijkbaar wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *