Charleroi is de grootste stad van Wallonië en heeft meer dan tweehonderdduizend inwoners. Het ligt in België en is ook de vierde grootste stad van dat land. Charleroi ligt aan de kust van de rivier de Samber en heeft te maken met dertig mijl ten zuiden van Brussel.

Attracties in Charleroi

St. Christophe’s Church werd opgericht in 1957 door Venetiaanse meesters en heeft een prachtige mozaïekkoepel gemaakt door Jean Randy. Het ligt gewoon tegenover het centrum Informatie over Charleroi. De oorspronkelijke kerk werd geïntegreerd in de late 7e eeuw.

Het standbeeld van Jules Destree bevindt zich op een plein en eert Jules Destree, de populaire politieke leider die een belangrijke functie speelde op de achtergrond van Charleroi. Zorg ervoor dat je ook naar de galerij gaat die hem is toegewijd.

Charles II Location bestaat uit springende fonteinen, het geweldige heiligdom, evenals het stadhuis verbeterd in deco-kunst. Deze structuur bevindt zich in het hart van de stad, evenals het gebied waar de markt op zondag elke week plaatsvindt.

Landgoed d’Hanzinelle is gehuisvest in een achttiende-eeuws landgoed met Franse werven en wordt omgeven door een meer en een ruige heuvel. Het heeft een prachtig uitzicht dat moet worden bijgewoond om echt te worden gewaardeerd.

Het Palace of Penalty Arts is een mooie concert- en theaterzaal gelegen in de Area du Manege. Het is omgeven door veel geweldige eetgelegenheden en bars.

Het stadscentrum is een van de belangrijkste gebouwen rondom en bevat ook het Museum of Arts. Dit gebouw is een uitstekend voorbeeld van de neo-classicistische stijl en heeft prachtige art deco-decors door het interieur.

Gallery of Digital photography bevindt zich in een ander exemplaar van neoklassieke architectuur. Dit klooster werd getransformeerd om meer dan zestigduizend foto’s te bevatten en ook meer dan vijfentwintig honderd videocamera’s die de foto’s maakten. De galerieshows bevatten een fotografische achtergrond van het gebied van kunstenaars die modernistische, surrealisten en andere methoden gebruikten om de betekenis van de stad vast te leggen naarmate deze is uitgebreid.

Daarnaast zijn er nog vele andere toeristische attracties in Charleroi en kunt u ervoor kiezen om op uw reisplan en tijdsbeperkingen te vertrouwen. Het nachtleven van Charleroi is ook gecentreerd rond muziek en drinken en u kunt kiezen tussen dag en nacht om plezier te hebben in de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *